2010-01-09

Indochine - Singapore

Servicen är långsam, men det kan man ta när maten är så god och utsikten från uteserveringen härlig.



Indochine vid Singapore river ligger tvärs över Boat Quay - bar och partyområdet nummer ett.

Servicen är ganska långsam, men i och med att det är 28 grader ute, en skön svalkande bris, och ett ganska soft liveband som spelar hotelljazz i bakgrunden är det uthärdligt.

En meny bestående av vårrullar i olika versioner, pilgrimsmusslor marinerade i citrongräs och lime, kyckling i kaffirlime och vårlök, samt en avslutning med Mango Sticky Rice levererar en mycket god kväll. Speciellt pilgrimsmusslorna är lysande.




Att vinlistan i princip endast innehåller Australien, Argentina och Chile, med ett undantag för en vit Rhône, från 2008, får man väl bara acceptera. Svårt att matcha vin med en del asiatisk mat.

I morgon vänter en höjdpunkt, igen. Brunch på Shangi-La The Line. Tredje besöket, och jag ser redan fram emot det.

2 kommentarer:

  1. Säger bara Riesling till asiatiskt, kan inte bli bättre, är nog en utav de säkraste vin/mat kombo som finns

    / Mela lis

    SvaraRadera
  2. Det har du nog rätt i. Jag får helt enkelt lära mig dricka Australiensisk Riesling. Det är ungeför vad utbudet är som bäst på många ställen - på glas vill säga.

    SvaraRadera